Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Για τα κόκκινα δάνεια στην Κύπρο

Λευκώσια 12/11/15

Ανακοίνωση 12/11/15

Στο ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών και στην απώλεια της επαγγελματικής στέγης άλλων τόσων οδηγεί η ψήφιση του νόμου για την Πώληση Δανείων.

Στην Βουλή σήμερα η γνώστες πλειοψηφίες θα ολοκληρώσουν το έγκλημα.

Να τονίζουμε ακόμα ότι ‘’Καμιά τροπολογία’’ δεν αλλάζει την πορεία που θα πάρουν τα πράγματα εφόσον περάσει ο νόμος που θα επιτρέπει την πώληση τών δανείων. Η τράπεζες θα αναθέσουν στους κάθε είδους επενδυτές την εκποίηση των περιουσιών μας. Αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα . Αυτό καταδεικνύεται και από την εμπειρία άλλων χωρών.


Δεν θα ήταν υπερβολή να διαβλέψουμε μια πορεία όπου κοινωνικές παραδόσεις όπως αυτή της ιδιόκτητης κατοικίας θα ανατραπούν μεσα από νομικά πλέον θεσμοθετημένες διαδικασίες εκποιήσεων που ολοκληρώνονται με την νομοθεσία που επιτρέπει την πώληση δανείων. Η μόνη διέξοδος είναι η δημιουργία ΚΡΑΤΙΚΟΥ φορέα ανάληψης των μη εξυπηρετουμένων δανείων που αφορούν στην πρώτη κατοικία . Αυτό θα γίνει με ειδικά κριτήρια για να καλύψει αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν λόγο της κρίσης .Η πρόταση μας είναι τεκμηριωμένη και έχει κατατεθεί και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση που ζητούμε από το κράτος αποτελεί ένα μικρό δείγμα αλληλεγγύης και ουμανισμού για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση. Τονίζουμε ότι το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης του φορέα δεν είναι απαγορευτικό με τα σημερινά δεδομένα.

Το δικαίωμα στην στέγη αποτελεί κοινωνικό αγαθό μη διαπραγματεύσιμο ,συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο.

Με την πώληση των δανείων στους κερδοσκόπους ο δρόμος για μαζικές εκποιήσεις ανοίγει διάπλατα.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου